Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ακύρωση στρατιωτικής επιχείρησης λόγω Facebook

 
Ακύρωση στρατιωτικής επιχείρησης λόγω Facebook

Ο ισραηλινός στρατός ακύρωσε μια συγκαλυμμένη επιχείρηση σε ένα παλαιστινιακό χωριό στη Δυτική Όχθη, όταν ένας στρατιώτης από την μονάδα που διεξάγει την επιχείρηση,  αποκάλυψε λεπτομέρειες στην προσωπική του σελίδα στο  Facebook, ανέφεραν την Τετάρτη τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

"Την Τετάρτη, θα έχουμε καθαρίσει  (το χωριό) Qatana και την Πέμπτη, Θεού θέλοντος, θα πάω σπίτι".  Συνάδελφοί  του, οι οποίοι είδαν αυτό το σχόλιο στο Facebook με τις λεπτομέρειες και το χρόνο της επέμβασης, κινητοποιηθήκαν  αμέσως  και επικοινωνώντας με τους ανώτερους τους ότι ακύρωσαν  την επιχείρηση, ανέφερε το Ισραηλινό ραδιόφωνο.

"Ο διοικητής αποφάσισε να ακυρώσει την επιχείρηση  γιατί υπήρξε  φόβος ότι οι πληροφορίες που δημοσιοποιηθήκαν θα   φθάσουν σε εχθρικές ομάδες και να θέσουν  σε κίνδυνο τις ισραηλινές δυνάμεις", δήλωσε  ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος στη δήλωση.

Ο στρατιώτης καταδικάστηκε σε "φυλάκιση 10 ημερών". Ο στρατός απαγορεύει στους στρατιώτες τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών μέσω διαδικτύου.

Τον Απρίλιο του 2008, ένας στρατιώτης του  Ισραήλ καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε φυλάκιση για την παράνομη μετάδοση  φωτογραφιών από τη βάση του, στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!