Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Πειραιώτες: Φέρτε μας τον Χαρδαλιά!

Αυτό που συμβαίνει στον Πειραιά με τη δημοτική αρχή, δεν έχει προηγούμενο. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο κόσμος χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο για την ψήφο του σε δημοτικές εκλογές. Οι “γάτοι” του πράσινου συνδυασμού πηδούν από τη βάρκα μαζικά πλέον για να σωθούν αφού δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Μιλάμε για οργή πραγματική και εξαπάτηση που φαίνεται από τις δηλώσεις και το πνεύμα των πολιτών: “Μας παραμύθιασαν μας φέρθηκαν σα μαϊμούδες και χορεύαμε μάλιστα τον ύμνο του Ολυμπιακού πάλι σα Μαϊμούδες τη νύχτα του θριάμβου του Φασούλα!”. Θλίψη υπάρχει και για την αγαπημένη Ν. Βλασσοπούλου (το δημοφιλέστερο πρόσωπο στον Πειραιά) που ανέχθηκε να κάνει το δεκανίκι του Φασούλα ώστε να ανακόψει το κλίμα αποχωρήσεων.

Τα δεδομένα όμως δεν αλλάζουν. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να στέκεται με ευαισθησία ΔΙΠΛΑ στον πολίτη ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση κάνει αυτή την ανάλγητη επίθεση. Ο Πειραιάς που είναι φτωχομάνα, νιώθει την εγκατάλειψη σε χείριστο βαθμό. Ευτυχώς που οι πολίτες αυτοοργανώνονται και δείχνουν έμπρακτη αλληλεγγύη, όπως για παράδειγμα ο εμπορικός σύλλογος Πειραιά που πήρε την πρωτοβουλία και έδωσε εκπτωτικές κάρτες (με γερή έκπτωση) αποκλειστικά σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

“Αυτά που κάνει ο Χαρδαλιάς στο Βύρωνα, εδώ φαντάζουν όνειρο απατηλό, Εδώ έκοψε μέχρι και τη συνδρομή στους βρεφονηπιακούς για τις φτωχές οικογένειες! Εδώ κοιμούνται, μας εξαπάτησαν!” λέει ο Νίκος Μ. έμπορος χρόνια στον Πειραια και συμπληρώνει: “Δεν θυμάμαι τον Πειραιά ποτέ σε τέτοια κατάσταση. Από τα σκουπίδια στην αναλγησία”.

Όλη η συζήτηση περιστρέφεται πλέον στο ποιόν θα επιλέξει η Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιο στον Πειραιά και είναι το μόνο στοιχειο αισιοδοξίας, αφού ο Σαμαράς είναι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός αρχηγός στο λιμάνι και μαζί με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο είναι σίγουρο ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους που ήδη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Στον Πειραιά άλλωστε υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για την εκλογή Σαμαρά στις εσωκομματικές διαδικασίες ενώ ο Μιχαλολιάκος είναι μακράν ο δημοφιλέστερος Πειραιώτης πολιτικός εδώ και δεκαετίες.

“Είμαστε αισιόδοξοι γιατί εμπιστευόμαστε τον Σαμαρά και με την εμπειρία του Βασίλη θα κάνουν ότι καλύτερο για την πόλη. Ο Πειραιάς χρειάζεται σωτηρία, μας εξαπάτησαν και μας έφτασαν στο απροχώρητο”, δηλώνει ο Αλέξανδρος Π. γέννημα θρέμμα Πειραιώτης επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!