Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ποιός κυβερνάει αυτή τη χώρα; η νόμιμη κυβέρνηση ή οι εντολοδόχοι των πιστωτών της;


 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         Αθήνα,13-2-2011

Ποιός κυβερνάει αυτή τη χώρα;

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εδώ και καιρό με  ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις  της είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε προβλέψει (δυστυχώς) την αποτυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τον «μονόδρομο» που επέβαλε σε βάρος του ελληνικού λαού και την άκριτη υιοθέτηση του μνημονίου ως δήθεν μοναδικής πολιτικής «για την σωτηρία της χώρας».
        Η καλλιέργεια αισιοδοξίας ότι τα δύσκολα πέρασαν και οι θυσίες του ελληνικού λαού απέδωσαν, με την συνέντευξη της τρόϊκα, έπεσαν στο κενό. Οι αποκαλύψεις τους έδειξαν ότι η ασφυκτική λιτότητα που επεβλήθη και η ανελέητη περικοπή των μισθών και συντάξεων δεν δημιουργεί πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ούτε βέβαια αποτελεί τον κατάλληλο τρόπο για να συμμαζευτούν οι σπατάλες του κράτους. 
 Οι τροϊκανοί ομολόγησαν με τον τρόπο τους ότι τα δύσκολα για τον ελληνικό λαό δεν πέρασαν και έρχονται τα χειρότερα. Για χάρη της ανταγωνιστικότητας απαιτούν μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων αδιαφορώντας για την ύφεση και την αύξηση της ανεργίας που θα επιφέρει. Τέλος απαίτησαν αποκρατικοποιήσεις της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μειωθεί το χρέος.
Τίποτα δεν θα μείνει έξω από το ξεπούλημα, εκτός από τα αρχαία όπως οι ίδιοι είπαν, για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές μας. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!