Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μέτωπο για την παιδεία από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο


Όλες οι παρατάξεις στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου σε κοινό αγώνα για τα παιδιά του Πειραιά...

Υπερκομματική συμμαχία για την προάσπιση των σχολείων του Πειραιά, ενάντια στις επιταγές του μνημονίου και του Καλλικράτη που προβλέπει συγχώνευση και μείωση των σχολικών συγκροτημάτων. Η ουσία της κοινής δράσης των παρατάξεων για την προάσπιση της παιδείας αντικατοπτρίζεται γλαφυρά στην φράση του δημάρχου κατά την ομιλία του για το θέμα: “Έχουμε μία πολιτική μνημονίου που επιτάσσει την μείωση των σχολείων. Σε αυτές τις  επιταγές υπάρχει μόνο μία απάντηση που είναι και η σαφής πολιτική μας κατεύθυνση: ....
Εμείς δεν γκρεμίζουμε σχολεία, αντίθετα, χτίζουμε καινούρια“. Δεν νοείται άλλωστε πολιτική που στοχεύει στο μέλλον, να υποθηκεύει το ιερότερο αγαθό που μπορεί να παρέχει στις επερχόμενες γενιές, την ποιότητα της παιδείας.
Το ενδιαφέρον αυτό είχε εκδηλωθεί και έμπρακτα με την υποδειγματική λειτουργία του δήμου τις πρώτες πρωϊνές ώρες, αφού λόγω της κακοκαιρίας, δήμαρχος και επιτελείο ήταν στις επάλξεις διασφαλίζοντας τις συνθήκες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και τις ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών. Ήταν τέτοια η ετοιμότητα της νέας δημοτικής αρχής που προσέφερε βοήθεια ακόμα και στην περιφέρεια δίνοντας υλικοτεχνική υποστήριξη, αλάτι κλπ. Σκληρή δουλειά, με αποτέλεσμα. Όχι μόνο θεωρία και ευχολόγια, γεγονός που αναγνώρισε το δημοτικό συμβούλιο κατά την μαραθώνια συνεδρίαση.

citypress-gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!