Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Ευχαριστήρια επιστολή Ζάγκ Ρόγκ στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Επιστολή, με την οποία ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την οικονομική βοήθειά του προς την Ιαπωνία, εξέδωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» είχε κάνει δωρεά ύψους 100. 000 ευρώ στην ασιατική χώρα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης, μετά τον σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι του Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα ο «ισχυρός άνδρας» των «ερυθρολεύκων» είχε φιλοξενήσει τον Ιάπωνα πρέσβη, Χιρόσι Τόντα, στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, όπου και του γνωστοποίησε την απόφασή αυτή.

Ο κ. Τόντα, αφού αρχικά αποδέχθηκε την ενέργεια του κ. Μαρινάκη, επισήμανε ότι το ποσό αυτό θα μπορούσε να δοθεί μόνο μέσα από ένα διεθνή αθλητικό οργανισμό.

Έτσι, ο επικεφαλής των πρωταθλητών Ελλάδος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρόγκ, με τον τελευταίο να αγκαλιάζει με θέρμη την κίνηση του προέδρου του Ολυμπιακού. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας με την οποία με ενημερώσατε για την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να στηρίξει την αθλητική ανασύνταξη της Ιαπωνίας που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, καθώς και για την προσφορά του κλαμπ να συνεργαστεί με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μαζί με το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας και σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας έχουν προχωρήσει στην αποτίμηση των συνεπειών της καταστροφής στην τοπική κοινότητα, έτσι ώστε να καταλήξουν στον καταλληλότερο τρόπο με τον οποίο η αθλητική οικογένεια θα μπορούσε να συμβάλλει και να καθορίσει τα κύρια σημεία της δράσης μας.

Ο κύριος Περέ Μιρό, Διευθυντής της Δ.Ο.Ε. στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων με τις Ε.Ο.Ε. θα επικοινωνήσει μαζί σας για τον συντονισμό αυτής της πρωτοβουλίας και να επανεξετάσει πώς ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεισφέρει στην πραγματοποίησή της, σε συνεργασία και με άλλα μέλη της Ολυμπιακής και αθλητικής οικογένειας.

Και πάλι σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συνεργασία σας. Με τιμή, Ζακ Ρογκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!