Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΝΔ !!!

Ανεβαίνει επικίνδυνα η κόντρα για τις δημοτικές εκλογές

Ν.Κακλαμάνης : Οι Παραγοντεςς που «λιβανίζουν» τη νέα ηγεσία,  «δεν θα έχουν καλή τύχη».
 
Το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη στον Δήμο Αθηναίων, καθώς ο Νικήτας Κακλαμάνης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος και εξαπολύει βολές κατά στελεχών που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά. Θολό τοπίο επικρατεί την ίδια ώρα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς το δίδυμο Παν. Ψωμιάδης και Βασ. Παπαγεωργόπουλος, όχι μόνο διεκδικεί άλλους ρόλους, αλλά είναι αρκετοί στη Ν.Δ. που θεωρούν ότι το κόμμα θα πάρει μεγάλο ρίσκο εάν δεν εμφανιστεί με νέα πρόσωπα.

Η αγωνία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει αρχίσει να καταλαμβάνει τη Ρηγίλλης για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί αποτελούν το πρώτο εκλογικό τεστ της νέας κομματικής ηγεσίας και μπορούν να παγιώσουν ή να δημιουργήσουν συνθήκες αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Κομματικοί παράγοντες δεν έχουν αμφιβολία ότι εάν το κόμμα καταγράψει μια νέα μεγάλη ήττα στις δημοτικές, όχι μόνο θα ανοίξει ένας νέος μεγάλος κύκλος εσωστρέφειας, αλλά στο στόχαστρο έντονης κριτικής θα βρεθούν και οι επιλογές της νέας ηγεσίας.

Δεύτερον, γιατί στη Ρηγίλλης δεν έχουν καθαρή εικόνα για τον χάρτη των αυτοδιοικητικών εκλογών, που είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει άρδην εάν εφαρμοσθεί άμεσα το σχέδιο «Καλλικράτης». Στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις αλλαγές και να περιορίσει τα χρονικά περιθώρια της αντιπολίτευσης για να αναζητήσει τους κατάλληλους υποψηφίους.

«Βαβέλ» στελεχών
Μέσα σε αυτό το κλίμα, πολλά κεντρικά στελέχη θεωρούν ότι το κόμμα πρέπει να ξεκαθαρίσει εγκαίρως το τοπίο για τις υποψηφιότητες στους μεγάλους δήμους. Και το μήνυμα αυτό εκπέμπει, ουσιαστικά, και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θεωρεί ότι η Ρηγίλλης δεν έχει άλλη επιλογή για την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση ότι η νέα κομματική ηγεσία πρέπει να ανανεώσει το χρίσμα σε όλους τους εκλεγμένους «γαλάζιους» δημάρχους, εκφράζουν κι άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Την ίδια ώρα όμως, στελέχη όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αφήνουν ανοικτό να δώσουν την αυτοδιοικητική μάχη (ακόμη και στην Αθήνα), εάν το ζητήσει η Ρηγίλλης.

Το σκηνικό αυτό ανάγκασε, ουσιαστικά, τον Νικήτα Κακλαμάνη να ρίξει το γάντι σε όσους θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει ανοικτή η εσωκομματική συζήτηση για τον Δήμο Αθηναίων. Με μια ηχηρή παρέμβασή του (στον Βήμα fm 99,5), ο δήμαρχος τόνισε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός για στελέχη που βρίσκονται κοντά στη νέα κομματική ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!